چگونه از پایان نامه مقاله استخراج کنیم؟

آموزش استخراج مقاله از پایان نامه
استخراج مقاله از پایان نامه روشی ساده، سریع و کاربردی برای تهیه یک مقاله علمی-پژوهشی است و نمره کامل پایان نامه مدیریت را به همراه دارد. هر پژوهشگری برای بهبود رزومه علمی خود به مقاله نیاز دارد. از سوی دیگر گرفتن نمره کامل پایان نامه برای دانشجویان کارشناسی ارشد نیازمند یک مقاله مستخرج از پایان نامه است. نمره کامل رساله دکتری مدیریت نیز نیازمند دو مقاله علمی-پژوهشی مستخرج از پایان نامه میباشد. بنابراین لازم است تا دانشجویان برای کسب نمره کامل دفاع بتوانند از پایاننامه خود یک یا دو مقاله استخراج کنند. روش استخراج مقاله از پایان نامه بسیار ساده است. یک مقاله علمی در واقع یک پایاننامه فشرده شده است. همه مقالات مانند پایاننامهها از بخشهای مشابهی تشکیل شده است که عبارتند از:
- عنوان
- چکیده
- مقدمه
- مبانی نظری
- روش پژوهش
- یافتههای پژوهش
- نتیجهگیری و بحث
بنابراین برای آموزش گام به گام استخراج مقاله از پایان نامه از همین مراحل فوق استفاده میشود.
پیش نیاز استخراج مقاله از پایان نامه
قبل از هرچیزی باید یک مجله مناسب را هدف قرار دهید. دقت کنید هر نشریه یا ژورنالی ویژگیهای منحصربهفردی دارد و بهتر است راهنمای یافتن مجله مناسب برای مقاله را مطالعه کنید. پس از آنکه مجله مناسب را انتخاب کردید باید تمپلیت نگارش مقاله را از سایت مربوط دانلود کنید. همچنین رعایت اصول و استانداردهای ارائه شده توسط آن مجله الزامی است. باید طبق دستورالعملهای مجله انتخاب شده از فونت، عناوین، صفحه آرایی و منبعنویسی پیشنهاد شده استفاده کنید. اگر مقالهای که برای یک مجله ارسال میکنید فاقد نکات ارائه شده در آییننامه مجله باشد، مقاله شما بلافاصله رد خواهد شد و کار به داوری نمیرسد. بهترین راه آن است که پس از انتخاب مجله مناسب چند نمونه از آخرین مقالات آن مجله را انتخاب کرده و مقاله خودتان را با آن مقالات مقایسه کنید.
موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
- باید دارای استانداردهای مجلات علمی باشد؛
- داوران آن افرادی ناشناس و بیطرف هستند؛
- به جای فصول دارای بخشهای مختلف است؛
- دارای محدودیت از نظر تعداد لغات است؛
- فرم و ساختار مقالات با پایاننامه متفاوت است؛
- ادبیات تحقیق به طور مفصل در آن شرح داده نمیشود؛
- بخشهایی منتخب از کار پژوهشی در مقاله ارائه میشود.
انتخاب عنوان مقاله
عنوان مقاله میتواند دقیقا همان عنوان پایان نامه باشد. پیشنهاد میشود از عنوانی سادهتر و جذابتر برای مقاله استفاده کنید. بر خلاف پایاننامه در نگارش مقاله پژوهشگران دست بازتری دارند و فشار اساتید مختلف وجود ندارد.
- در عنوان از واژگان کلیشهای استفاده نکنید.
- عنوان را با واژه «بررسی» شروع نکنید.
- در عنوان سازمان مورد مطالعه را نیاورید.
- در عنوان روش مورد استفاده را قید نکنید.
چکیده
چکیده مقاله نیز میتواند دقیقا همان چکیده پایان نامه باشد. چکیده را در ده الی پانزده خط بنویسید. در چکیده باید اهمیت، هدف، روش، نتایج و پیشنهادها وجود داشته باشد. البته مطابق با مجلهای که انتخاب کردهاید نوشتن چکیده متفاوت است. معمولا چکیده باید در ده خط و ۱۵۰ تا ۲۵۰ کلمه نوشته شود.
در پایان چکیده بین ۳ تا ۷ واژه کلیدی که در عنوان نیز بکار رفته است، ارائه کنید.
استدعا میکنم چکیده و مقدمه را با واژه «امروزه» شروع نکنید. ۹۰ درصد مقالههای فارسی با امروزه شروع میشود.
مقدمه، مبانی نظری، روش پژوهش، یافتهها و بحث
اولین بخش از بدنه اصلی یک مقاله در هر مجلهای با مقدمه شروع میشود. مقدمه مقاله بسیار مهم است و همان بخش بیان مساله و اهمیت و ضرورت پژوهش در پروپوزال مدیریت یا فصل اول پایان نامه است. برای نوشتن مقدمه حتما اصول خوانایی متن را رعایت کنید. موارد زیر را از یاد نبرید:
- معمولا مقدمه در یک صفحه و نیم تهیه میشود.
- هر صفحه را به ۳ الی ۴ پاراگراف تقسیم کنید.
- هر پاراگراف را بین ۷ تا ۱۰ خط بنویسید.
- هر جمله نهایت شامل ۲۰ کلمه باشد.
- هر دو یا سه جمله را با منبع جدید پشتیبانی کنید.
- جملات هر پاراگراف را مرتبط با هم استفاده کنید.
- در مقدمه روی کلمات کلیدی تمرکز کنید
در پایان مقدمه یک پاراگراف بدون منبع بنویسید که در آن هدف از کارتان تشریح شده است. خواننده مقاله باید بداند در ادامه این مقاله چه خواهد دید.
برخی از مجلهها بخش ادبیات و پیشینه پژوهش را دارند و در برخی مجلات این بخش نیز در ادامه مقدمه باید ارائه کنید. بخش مبانی نظری پژوهش مشابه فصل دوم پایان نامه مدیریت است.
بخش متدولوژی یا روششناسی را مختصر بنویسید. نوع پژوهش، جامعه و نمونه، روش و ابزار گردآوری دادهها، پایایی و روایی و روشهای تحلیل دادهها را بنویسید.
در بخش نتایج مقالهای که از پایاننامه استخراج میکنید باید نتایج کاری را عنوان نمایید که فرضیه مربوط به آن را مطرح کرده بودید. یعنی اگر به فرض، مقالهتان فقط به یکی از موضوعات و پرسشهایی میپردازد که در پایاننامهتان مطرح شده، باید نتایج مرتبط با همان فرضیه و پرسش را هم مطرح کنید. نتایج تحقیق باید به دقت در مقاله هم عنوان شود.
نکات کلیدی
مراقب باشید که بخش بحث (discussion) واضح و دقیق باشد.
در مقاله باید شرحی از نتایج کارتان را ارائه دهید. لازم است به مخاطب بگویید که از خواندن مقاله، چه چیزهایی دستگیرش میشود. نتایج نباید در بخش بحث یا دیسکاشن مقاله تکرار شوند.
در استخراج مقاله از پایان نامه باید دقت داشته باشید که چشماندازی از کارهای پیش رو به مخاطبان بدهید تا محققان دیگر در مسیر رشد عنوانی که مطرح کردهاید، قدم بردارند و مقالات دیگری بنویسند و کارهای تازهتری ارائه دهند. محدودیتهایی که در مسیر کارتان بوده هم اعلام کنید.
ارجاعات را محدود کنید.
در مقالاتی که در ژورنالهای علمی به چاپ میرسند نباید تعداد ارجاعات زیادی به کار رفته باشد. پس حواستان به این مطلب هم باشد. به سیستم منبعدهی و شکل ارجاعات در مجله مورد نظرتان هم دقت داشته باشید و بنا به قوانین آن، منابع و مراجع کار تحقیقاتیتان را مطرح کنید. در استفاده از منابع اصول پارافریز را رعایت کنید.
هنگام درج منابع در مقاله باید به سبک رفرنسنویسی مجلهای که میخواهید مقاله در آن چاپ شود توجه کنید. چرا که استایل مجلات با هم متفاوت است. قبل از ارسال مقاله حتما به این مساله توجه کنید. بد نیست کلیک کنید و درباره روش های نوشتن فهرست منابع بیشتر بدانید.
شما باید بتوانید در مقالهای که ارائه میکنید پیشنهادات کاربردی و اجرایی خود را به ذینفعان پژوهش ارائه بدهید تا بتوانند با استفاده از یافتههای شما جهت حل مشکلات و پیشرفت در زمینه موضوع مورد بررسی اقدام کنند.
جمعبندی بحث استخراج مقاله از پایان نامه
برای استخراج مقاله از پایان نامه به صورت مقاله ISI انواع دیگر مقالات از پایاننامه باید با قوانین نگارش این مقالات آشنا باشید. استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری کار دشواری نیست ولی نیاز به تجربه و آگاهی دارد. حتی اگر زمان کافی در اختیار ندارید یا به هر دلیلی احساس میکنید که در این کار از تبحر کافی برخوردار نیستید، باز هم جای نگرانی وجود ندارد. تیمهای قوی پژوهشی با تجربه نگارش مقالات متعدد و با دریافت هزینه استخراج مقاله میتوانند به حرفهایتر عمل کردن شما در دنیای مقالات و ژورنالهای علمی کمک کنند. داشتن مقالات برای رزومه قوی ضروری است. کسی که در زمینهای آکادمیک و حرفهای مشغول به کار است، بدون داشتن مقالات نمیتواند به سطحی ایدهآل از اعتبار برسد.
برای استخراج مقاله از پایان نامه میتوانید از مشاوره با خبرگان امر استفاده کنید. یادتان باشد که حجم مقاله از پایاننامه خیلی کوتاهتر است و به همین خاطر باید به آن به چشم اثری کاملا مجزا از پایاننامه نگاه کنید. قرار نیست که عینا جملات و عبارات پایاننامه را در مقاله کپیبرداری کنید. بهتر است که جملات و عبارات موجود در پایاننامه را برای به کارگیری در مقاله، پارافریز کنید و به شکلی متفاوت بنویسید. ایدههای موجود در پایان نامه را به شکل و شمائلی تازه در مقالهتان بنویسید. باید تلاش کنید تا بخشهایی از پایاننامه را در مقاله بیاورید که قرار است، حرف مهمی بزنند و برای مخاطب مفید و جذاب باشند.