خانه / پایان نامه / فنی و مهندسی / رشته مهندسی مواد و صنایع غذایی / آشنایی با خطوط توليد شير پاستوريزه وتوانايی توليد شير استريل وپاستوريزه

آشنایی با خطوط توليد شير پاستوريزه وتوانايی توليد شير استريل وپاستوريزه

  • خرید و دانلود با لینک مستقیم
    • فرمت فایل : ورد
    • تعداد صفحه : 114
    • قیمت : 3000 تومان
    • کد فایل : 14009

    مقاله کامل رشته مهندسی مواد غذایی

    مقدمه و چکیده :  سرفصل ها: اهميت شير- انواع نژادها گاوهاي شيري – انواع نژاد گوسفند وبز شيري مكانيزم توليد شير و عوامل موثر برتوليد آن-

    اجزاي شير وعوامل موثر برتوليد آن: خصوصياتي فيزيكي وشيميايي شير { نقطه انجماد- وزن مخصوص – رنگ – غيره }.

    خواص شيميايي تركيبات شير چربي ها لاكتوز- ويتامين ها پروتئين ها- آنزيمها- املاح وعناصر.

    بهداشت وميكروبيولوژي شير- حمل ونقل – جمع آوري – ذخيره سازي لوازم وتجهيزات سرد كننده ها- ضوابط ومقررات وآيين نامه ها.  ساختمان وتجهيز كارخانه توليد شير پاستوريزه

    حفظ: فرآيند شير براي پاستوريزه كردن – تحويل – توزين – خنك كردن و ذخيره – استاندارد كردن- پاستوريزه كردن هموژنيزه كردن – بسته بندي

    نگهداري وتوزيع شير پاستوريزه : خطوط فرآيند شير استريل – شستشو وضد عفوني – لوازم وتجهيزات مورد نياز – مواد مورد نياز – نحوه شستشو – مكانهاي قابل شستشو و غيره. انجام عمليات در كارخانه شير استريل وپاستوريزه – جمع آوري – توزين كنترل لبنيات – شستشو وضد عفوني سالن وتجهيزات ذخيره سازي شير پاستوريزه كردن واسترليزه كردن – انجام آزمايشات لازم

    سهم دامهاي مختلف در توليد شير: در حال حاضر %۷۵ شير توليد كشور از ۵۰۰۰۰۰۰ تن در سال مربوط به شير گاو حدود %۲۳ گوسفند وبز وكمتر از %۳ گاو ميش در چهل سال گذشته هم به علت تاسيس دامداري هاي صنعتي ونيمه صنعتي كه تقريبا گاو نگهداري مي شود وهم به علت تمايل دامداران براي توليد شير ودر صد شير گاو نسبت كل شير توليد مرتبا روبه افزايش دارد.

    مهمترين نژادهاي مورد استفاده براي توليد شير: در بين جمعيت گاوهاي شير كه مهمترين منبع شير كارخانجات مي باشد همه گاوهاي نژادهاي خالص وجود دارد كه از كشورهاي ديگر وارد شده اند وبه آنها   Pure breen  نژاد خالص سهم دام هاي ايه توايي نژادها در   مرتبا روبه افزايش است به علت اين كه ضريب تبديل جيره غذايي به شير كاملا اقتصادي است وركورد شير توليد شير در روز در سطح بالائي است البته وقتي مي توان از نژادهاي خالص بهترين بهره را گرفت كه مواد غذايي وجيره غذائي  شرايط محيط نگهداري حساب شده باشد. در چنين شرايطي برخي از اين نژادها مي توانند دريك دوره شير بيش از ۵تن شير توليد كننده بهترين نژاد خالص در ايران هاشتاين مي باشد.

    كه اخيرا نوعي از آن به نام RegisTer  وارد شده دراين نوع ژنهاي نامطلوب در چند نسل حذف شده اند وبنابراين مشخصات شيري دامهاي يك گله بسيار نزديك به يكديگر است ونوسانات در حداقل ممكن است. همچنين در كشور ما دامداري با دامهاي دورگه ctossbiced  كه از تلقيح دامهاي خارجي با دامهاي بومي بدست آمده اند. توليد سرانه شير اينها كمتر است اما اين نظر وجود دارد كه نسبت به امراض بومي مقاوم ترند. هر گاه چنين دامهاي مرتبا در طي نسل هاي مختلف با دام نژاد خالص تلقيح شود بعداز مدتي اينها هم به دامهاي كاملا خالص اضافه خواهند شد وبنابراين پيش بيني مي شود كه اگر اين فرآيند ادامه يابد بعداز مدتي دامهاي از چنين هاشتاين وبه ميزان بران سوئيس  Brow  Swiess  و garsey  سهم عمده تري در توليد شير كشور داشته باشند.

    خواهيم ديد كه شير بعضي از اين نژاد براي پاستوريزه وبرخي براي توليد كره وبعضي براي پنير زير مثلا در توليد كره اين درصد چربي است كه راندمان شكل مي دهد. در مورد پنير پروتئين ومخصوص كازئين casein  جايگاه اصلي را دارا مي باشد.

    ظرفيتهاي توليد شير:  درايران هم كارخانجات بزرگ دولتي وجود دارد وهم كارخانجات خصوصي – كارخانجات خصوصي شير در زمينه توليد پنير توسعه پيدا كرده اند وبه هر حال برمبنا آمارهاي گوناگون ظرفيت رسمي

    كل صنايع بين ۵/۲ تا ۵/۳ ميليون تن به شرطي كه كارخانه ها در حال احداث رادر نظر بگيريم ويا نگيريم . مهمترين       شركت سهامي صنايع شير وجود دارد  كه مي توانند سالانه نزديك به يك ميليون تن شير را به محصولات مختلف توليد كننده همچنين كارخانجات مربوط به بنيادها و در كنار اينها ۴۰۰ واحد نيمه صنعتي كه در مورد اكثر آنها خط توليد مربوط به پنير است ثانيا بسياري از آنها داراي پاستوريزاتور وسيستم دريافت شير مي باشند . اكثر اين واحدها نتوانسته اند با واحدهاي بزرگ رقابت كنند البته كيفيت محصول داراي اهميت است. مثلا در كارخانجات پنير معمولي با مشكل بازار مواجه هستند كارخانجات توليد كننده  ، توليد كننده پنير با روش

    مي توانند به سهولت مي توانند محصولات خودرا به فروش برسانند بنابراين قدرت خريد مصرف كننده بازار پسندي وشمايل مصرف كننده در محل كرديك صنعت مي تواند اثر قطعي داشته باشد.

    —————————————————–

    این فایل با فرمت ورد (doc) به تعداد ۱۱۴ صفحه  تایپ شده است  که  کاملا قابلیت ویرایش دارد و درون یک فایل فایل فشرده (zip) است که باید توسط برنامه هایی از قبیل winrar  آن را از حالت فشرده (extract) خارج سازید و توسط برنامه ی MICROSOFT  WORD فایل را باز کنید.

    اطلاعات فایل
    • موضوع : آشنایی با خطوط توليد شير پاستوريزه وتوانايی توليد شير استريل وپاستوريزه
    • فرمت فایل : ورد
    • تعداد صفحه : 114
    • قیمت : 3000 تومان
    • حجم فایل : 80 کیلوبایت

    درباره ی MrDoc.ir

    فروشگاه مسترداک دات آی آر شامل پایان نامه های آماده رایگان و غیر رایگان از رشته های فنی و مهندسی، علوم پایه و انسانی و پزشکی که کاملا تایپ شده و موضوعات متفرقه از تمام رشته های تحصیلی برای دانشجویان عزیز ارائه می دهد، که ارزش واقعی فایل ها بیشتر از قیمت آن است. آدرس شرکت: اصفهان - خیابان لاله شمالی - شرکت سامان گستر 03135673766

    پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *